metalblog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Správa, na ktorú čakali tisíce ľudí...

   Správa, na ktorú čakali tisíce ľudí...

     Vec, ktorú som sa dnes dozvedel, je niečo, na čo dychtivo a netrpezlivo čakali všetci zbožní uctievači kapely Black Sabbath minimálne 8 rokov (ak nie viac). To, čo sa objavilo ako blesk z jasného neba, znamená pre nás, milovníkov zakladateľov metalového žánru, znovuobnovenie nádeje, ktorá v našom "čiernom srdci" prebývala dlhý čas. Nádeje, ktorá bola častokrát to jediné, čo poháňalo našu vášeň pre kapelu a čo nás neustále udržiavalo v stave najväčšieho obdivu voči metalovému gigantovi. O čo teda ide?
    Na oficiálnej stránke kapely bola zverejnená správa, ktorá hovorí o tom, že Tony Iommi, Ronnie James Dio, Geezer Butler a Bill Ward (t.j. zostava Black Sabbathu nasledujúca po odchode Ozzyho) sa znovu dali dokopy a s najväčšou pravdepodobnosťou majú v úmysle sformovať nový "hudobný organizmus", ktorý by mal niesť názov "Heaven And Hell" (čiže rovnaký názov, ako bol názov prvého sabbathovského albumu s Diom). Keďže túto zostavu Sabbathu ja osobne považujem za kvalitatívne najlepšiu v histórii kapely (a spolu so mňou aj mnoho ďalších fanúšikov), tak správa, ktorú som sa dozvedel, vo mne vyvolala pocity nesmiernej radosti. Veď hudobný potenciál, aký v sebe skrýva každý zo spomenutých muzikantov, zďaleka nebol a nie je vyčerpaný a stále má metalovému svetu čo povedať (o tom svedčia aj neskutočne dobré sólové albumy týchto hudobníkov - a ak dajú dokopy svoj talent, tak úsilie bude bezpochyby korunované úspechom).
    Táto správa však nie je prvou a tou poslednou pekelne dobrou správou. Je tu aj ďalšia a rovnako dobrá, ak nie pre niekoho lepšia. Skôr ako ju uvediem, podotknem, že ma mierne sklamalo to, že Dio, Butler, Iommi a Ward nevydajú album pod nálepkou Black Sabbath, ale pod inou (Heaven And Hell).Bude za tým určite Ozzyho postoj, ktorý voči zostavám nasledujúcim po jeho odchode nebol pozitívny. A keďže Iommi (asi) nechcel znovu naštrbiť svoj vzťah k Ozzymu (ktorý je podotýkam po mnohých rokoch vzájomnej nevraživosti opäť na dobrej úrovni), tak znovuoživenú 2. zostavu Sabbathu označil inak. V podstate to ale pre fanúšikov bude stále Black Sabbath Mk. 2. Toto bolo len na margo veci. To, čo som chcel povedať v prvom rade, je druhá dobrá správa. Na Ozzyho oficiálnej stránke sa objavilo toto: "Tony Iommi a Ronnie Dio pracujú na projekte, ktorý nemá nič do činenia s Black Sabbath. Ozzy, Tony, Geezer a Bill budú na budúci rok robiť turné spolu s novým albumom. Ozzy želá Tonymu a Ronniemu veľa úspechov pri ich spoločnom projekte." No nie je to bomba??? Čiže podľa spomenutej citácie sa plánuje nielen spoločný album 2. zostavy Black Sabbathu (len bohužiaľ pod iným názvom), ale čo je lepšie, bol potvrdený aj nový album pôvodnej zostavy!!!!!!!
    Také množstvo bombastických hudobných prekvapení počas jedného dňa som dávno nezažil. To, čo sa udeje, bude pre každého z nás znamenať obrovské sústo, ktoré zaženie po neuveriteľne dlhých rokoch čakania hlad aj tomu najvyhladovanejšiemu a najortodoxnejšiemu fanúšikovi....
HAIL SABBATH ... LONG LIVE ROCK’N’ROLL !!!!


Black Sabbath | stály odkaz

Komentáre

  1. super
    potešil si ma ]:-> <-:[
    publikované: 27.10.2006 13:59:41 | autor: [autor]:-> kaktus <-:[ (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ...
    Je to super, len dúfam, že ak (/keď) vydajú album nebude to druhý Dehumanizer, ale radšej druhý Mob Rules, alebo pri najlepšom druhý Heaven and Hell - ja osobne HaH považujem za najlepšiu Sabbathovskú dosku ... a Dio je proste Dio :), čo dodať ...
    publikované: 28.10.2006 11:36:19 | autor: JohnnyD (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. re:JohnnyD
    Podľa mňa je Dehumanizer rovnako dobrý (keď nie lepší) ako Heaven And Hell alebo Mob Rules (pre melodických fanúšikov Sabbathu avšak možno ťažšie stráviteľný). Síce to má inú atmosféru ako 2 spomenuté albumy z 80. rokov, ale Diova stopa je tam viditeľná. Sám Dio tento album označuje za jeden z najlepších, ktoré vo svojej celej kariére natočil.
    publikované: 28.10.2006 14:43:53 | autor: byzoparanoid (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Dehumanizer
    Hrdo sa hlásim medzi melodických fanúšikov Sabbathu :) ... a síce Dehumanizer považujem za oveľa lepší ako hocičo čo stvorili Sabbathi stvorili po Mob Rules, stále to ide podľa hesla "medzi slepými je jednooký kráľom" - ten album nie je zlý, ale je strašne nevýrazný a piesne tam splývajú jedna s druhou.
    publikované: 28.10.2006 17:03:41 | autor: JohnnyD (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. re:JohnnyD
    Ja mám rád všetky albumy od Sabbathu (teda až na Forbidden - ten je veľmi nevýrazný, chýba mu tá správna "šťáva"). Keď si melodický fanúšik Sabbathu, tak to by sa Ti potom teoreticky mala páčiť aj éra Tonyho Martina - albumy The Eternal Idol, Headless Cross a Tyr.
    Čo sa týka toho Dehumanizera - vidím, že to je fakt vec osobného pohľadu. Mne sa zdá každá zo skladieb na albume jedinečná. Asi preto, že nemám problém s tvrdšími vecami. :-)
    publikované: 28.10.2006 17:40:45 | autor: byzoparanoid (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. RE: byzoparanoid
    Všetky spomínané albumy mám a aj som ich počul a konkrétne taký TYR považujem za jednu z najhorších vecí, aké som v živote počul ... Sabbathi počínajúc Born Again pre mňa prakticky neexistujú ...
    publikované: 29.10.2006 11:13:22 | autor: JohnnyD (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. RE: byzoparanoid
    Všetky spomínané albumy mám a aj som ich počul a konkrétne taký TYR považujem za jednu z najhorších vecí, aké som v živote počul ... Sabbathi počínajúc Born Again pre mňa prakticky neexistujú ...
    publikované: 29.10.2006 11:13:44 | autor: JohnnyD (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. re:JohnnyD
    Tyr bol super album, odlišný od ostatných, najmä tým, že to bol koncepčný výtvor pojednávajúci o severskej mytológii. Hudba geniálna, atmosféra tiež super, niet čo dodať. A Glenn Hughes v Seventh Star tiež nemal chybu...osobne Glenna Hughesa považujem za jedného z najlepších hlasov už 2 týždne počúvam jeho posledné 3 sólové albumy, no niečo skvelé, asi 19.11. pôjdem na jeho koncert do divadla Aréna). A Born Again - tiež super album, ani naň nemôžem povedať krivého slova. Ale tak....koľko ľudí, toľko chutí...Sú dokonca sabbathovskí fanúšikovia, ktorí dokonca odmietajú uznať všetky zostavy po odchode Ozzyho a tvrdia, že Black Sabbath = Ozzy, Tony, Geezer, Bill.
    publikované: 29.10.2006 11:47:02 | autor: byzoparanoid (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014